| Autor |
to może być ciąża? |
ermina93
Użytkownik
Miejscowość: Polska
Data rejestracji: 27.07.09 |
|
Hej... wiem, że takich tematów jest sporo,ale moj jest osobisty. Mianowicie 14 czerwca dotykalam sie z chlopakiem on dotknąl swojego penisa, ktory byl wilgotny, ale nie mial wytrysku, to był ten taki plyn. wytarl reke i potem mnie dotykal. mialam normalny okres a teraz mam coś dziwnego, bo od niedzieli mam takie krwawienie minimalne i nie wiem co to... okres powinnam miec za jakies 8 dni. zrobilam test ciazowy wczoraj wynik byl negatywny. test robilam nie rano tylko ok godz. 14 więc czy warto go powtorzyc? czy mam być spokojna czy nie?
Edytowane przez ermina93 dnia 01/08/2009 |
|
| Autor |
RE: to może być ciąża? |
makinia
Użytkownik

Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki/Warszawa
Data rejestracji: 06.11.06 |
|
Spokojnie, nie jesteś w ciąży. W wakacje Twój cykl mógł się zmienić z wielu względów (temperatura, wyjazdy,mniej stresu) na krótszy więc krwawienie mogło pojawić się w innym czasie i w innej ilości. Zachęcam do dokładnej lektury naszej strony w wolne dni od nauki
Martyna - edukatorka grupy Ponton
Porada wolontariuszy Pontonu nie zastąpi porady lekarza bądź innego specjalisty. Edukatorzy Pontonu nie mają wykształcenia medycznego, a ich porady mają jedynie charakter informacyjny. |
|
| Autor |
ermina93
Użytkownik
|
Hehe dzięki, bo wpadłam w szał jak poczytałam na innych forach takie głupoty piszą, że szok....bo wydaje mi się, że test jest wiarygodny mimo, że nie robiłam rano, bo byłby gdzieś 7 tydzień to co innego niż np 14 dzień...
|
| Autor |
ermina93
Użytkownik
|
|
pozatym zaplodnienie w taki sposób wydaje mi się nierealne... |
|
| Autor |
Ania K
Administrator

Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 20.06.08 |
|
ermina93,
jeżeli test wykonałaś wedle wszystkich zaleceń producenta, nie jesteś w ciąży.
Poza tym fakt, że ktoś kiedyś miał spermę lub preejakulat nie powoduje, że kobieta przez dotyk może zajść w ciążę. Napisałaś, że chłopak wytarł rękę, a na suchej ręce nie mogą przeżyć żadne plemniki.
Pozdrawiam

Porada wolontariuszy Pontonu nie zastąpi porady lekarza bądź innego specjalisty. Edukatorzy Pontonu nie mają wykształcenia medycznego, a ich porady mają jedynie charakter informacyjny.
Edytowane przez Ania K dnia 28/07/2009 |
|
| Autor |
ermina93
Użytkownik
|
|
sluchajcie... na brzuchu od pepka w dol mogę zauważyć minimalna linię... odchodze od zmysłow...co jest grane?? jestem w ciąży? czytalam, że to sie robi podczas ciąży |
|
| Autor |
Ania K
Administrator

|
ermina93,
zajrzyj tu: http://ponton.org.pl/forum/viewthread.php?forum_id=26&thread_id=1647#post_8855.
i tu: http://www.ponton.org.pl/readarticle.php?article_id=49.
Pozdrawiam

Porada wolontariuszy Pontonu nie zastąpi porady lekarza bądź innego specjalisty. Edukatorzy Pontonu nie mają wykształcenia medycznego, a ich porady mają jedynie charakter informacyjny.
Edytowane przez Ania K dnia 28/07/2009 |
|
| Autor |
ermina93
Użytkownik
|
|
bardzo się boję...nie wiem co robić... |
|
| Autor |
ermina93
Użytkownik
|
|
no bo to takie dziwne... niby mialam miesiaczkę, teraz mniejsze krwawienie, a ta linia;/ zrobić ponownie test? czy co mam robić |
|
| Autor |
Kasia
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 15.07.09 |
|
ermina93.
już dwie osoby napisały Ci, ze nie jestes w ciązy. Jesli prawidłowo wykonałas test , dał on wynik rzetelny.
Jeżeli powtórzenie testu ma Cie uspokoic, wykonaj go.
Może warto się zatsanowic nad zaprzestaniem tak bliskich kontaktów z partnerem, skoro na sama myśl o mozliwej ciązy reagujesz bardzo emocjonalnie. Może warto przemyślec tę decyzję?
Pozdrawiam.
Kasia
Edukatorka grupy Ponton
Edytowane przez Kasia dnia 28/07/2009 |
|
| Autor |
ermina93
Użytkownik
|
|
być może kropelke za duzo moczu na niego poszlo... |
|
| Autor |
ermina93
Użytkownik
|
|
a ta linia? przypadek? |
|
| Autor |
Kasia
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 15.07.09 |
|
ermina93,
przeczytaj wątki na forum, ktore wskazała Ania:
http://ponton.org.pl/forum/viewthread.php?forum_id=26&thread_id=1647#post_8855
http://www.ponton.org.pl/readarticle.php?article_id=49
Tak jak pisałam wcześniej, jeśli ponowne wykonanie testu uspokoi Cię, zrób to, pozbędziesz się wątpliwości.
Pozdrawiam.
Kasia
Edukatorka grupy Ponton
Porada wolontariuszy Pontonu nie zastąpi porady lekarza bądź innego specjalisty. Edukatorzy Pontonu nie mają wykształcenia medycznego, a ich porady mają jedynie charakter informacyjny. |
|
| Autor |
ermina93
Użytkownik
|
|
właśnie zrobiłam test - wyszedł negatywny. Jutro rano zrobię jeszcze jeden... czesto mylą się testy przy np. 7 tygodniu ciąży? |
|
| Autor |
Ania K
Administrator

|
ermina93,
mylą się tak samo często, jak przy wykrywaniu 7mio dniowej ciąży - mniej niż 1 na 100 wykazuje błędy wynik mimo doskonale prawidłowego przeprowadzenia testu (czyli zgodnie ze wszystkimi zaleceniami producenta).
Jest bardzo wątpliwe, by 3 test wykazał inny wynik niż poprzednie.
Pozdrawiam

|
| Autor |
ermina93
Użytkownik
|
|
ale ja wolę być pewna... czy mimo, że 3 wykarze brak ciąży mogę być w niej? |
|
| Autor |
Ania K
Administrator

|
ermina93,
w opisanej przez ciebie sytuacji nie było ryzyka zajścia w ciążę, miesiączkujesz i dwa testy wykazały, że nie jesteś w ciąży. To oznacza, że trzeci test oraz każdy kolejny pokaże to samo - brak ciąży.
Pozdrawiam

|
| Autor |
ermina93
Użytkownik
|
|
bo dziś rano strasznie źle się czułam nawet wymiotowałam, ale to może przez nerwy... bo ja tak wszystko przeżywam... i przez to, że w nocy spalam tylko z godzinke a o 4 wstalam, do pracy.... |
|
| Autor |
zofijka
Użytkownik
Miejscowość:
Data rejestracji: 21.07.09 |
|
Nerwy są zbędne. Na 10000% zapewniam Cię, że w ciąży nie jesteś. Sugeruję pogadać z chłopakiem o antykoncepcji. Branie tabletek antykoncepcyjnych daje 99,9% skuteczności. Jeśli nie chcesz ich brać, to proponuję prezerwatywę podczas każdego rodzaju pieszczot, nawet jeśli nie dochodzi między wami do pełnego stosunku. Może wtedy się troszkę uspokoisz, a Twoje życie erotyczne stanie się dla Ciebie przyjemnością a nie powodem do stersów.
Zofijka- edukatorka seksualna grupy Ponton
|
| Autor |
ermina93
Użytkownik
|
To nie mój chłopak nawet pozatym teraz będę bardziej uważna, bo nie chcę więcej tego przeżywać co przeżywam
|