Grupa Edukatorow Seksualnych "Ponton" - edukacja seksualna, porady
Strona Główna ][ Forum ][ Linki ][ Galeria ][ English ][ Rekomendacje ][ EdukatorzyWtorek, Wrzesień 07, 2010
O NAS
O NAS
CELE
WYDARZENIA
RAPORTY
WIEDZA
ARTYKUŁY
FAQ
SŁOWNIK
MULTIMEDIA
QUIZY
RECENZJE KSIĄŻEK
TELEFON ZAUFANIA
Wątki na Forum
Najnowsze Tematy
yaz
owulacja w 38/40 dni...
Krwawienie po stosunku
leki a bagaż
krwawienia
Najciekawsze Tematy
Pytanie(proszę o ... [104]
to może być ciąża? [81]
jestem w ciazy? !!!. [75]
Moge byc w ciazy?? [71]
Problem:/ [68]
Napisz do nas!
Nominacje
Gdzie jesteśmy?
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło

Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Zobacz Temat
Grupa Edukatorow Seksualnych "Ponton" - edukacja seksualna, porady | Ciąża i rodzicielstwo - poradnictwo | Ciąża
Strona 1 z 5 1 2 3 4 > >>
Autor to może być ciąża?
ermina93
Użytkownik

Miejscowość: Polska
Data rejestracji: 27.07.09
Dodane dnia 28/07/2009
Hej... wiem, że takich tematów jest sporo,ale moj jest osobisty. Mianowicie 14 czerwca dotykalam sie z chlopakiem on dotknąl swojego penisa, ktory byl wilgotny, ale nie mial wytrysku, to był ten taki plyn. wytarl reke i potem mnie dotykal. mialam normalny okres a teraz mam coś dziwnego, bo od niedzieli mam takie krwawienie minimalne i nie wiem co to... okres powinnam miec za jakies 8 dni. zrobilam test ciazowy wczoraj wynik byl negatywny. test robilam nie rano tylko ok godz. 14 więc czy warto go powtorzyc? czy mam być spokojna czy nie?

Edytowane przez ermina93 dnia 01/08/2009
Autor RE: to może być ciąża?
makinia
Użytkownik

Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki/Warszawa
Data rejestracji: 06.11.06
Dodane dnia 28/07/2009
Spokojnie, nie jesteś w ciąży. W wakacje Twój cykl mógł się zmienić z wielu względów (temperatura, wyjazdy,mniej stresu) na krótszy więc krwawienie mogło pojawić się w innym czasie i w innej ilości. Zachęcam do dokładnej lektury naszej strony w wolne dni od naukismiley

Martyna - edukatorka grupy Ponton

Porada wolontariuszy Pontonu nie zastąpi porady lekarza bądź innego specjalisty. Edukatorzy Pontonu nie mają wykształcenia medycznego, a ich porady mają jedynie charakter informacyjny.
ermina93
Użytkownik

Dodane dnia 28/07/2009
Hehe dzięki, bo wpadłam w szał jak poczytałam na innych forach takie głupoty piszą, że szok....bo wydaje mi się, że test jest wiarygodny mimo, że nie robiłam rano, bo byłby gdzieś 7 tydzień to co innego niż np 14 dzień...

ermina93
Użytkownik

Dodane dnia 28/07/2009
pozatym zaplodnienie w taki sposób wydaje mi się nierealne...
Ania K
Administrator

Miejscowość: Warszawa
Data rejestracji: 20.06.08
Dodane dnia 28/07/2009
ermina93,

jeżeli test wykonałaś wedle wszystkich zaleceń producenta, nie jesteś w ciąży.

Poza tym fakt, że ktoś kiedyś miał spermę lub preejakulat nie powoduje, że kobieta przez dotyk może zajść w ciążę. Napisałaś, że chłopak wytarł rękę, a na suchej ręce nie mogą przeżyć żadne plemniki.

Pozdrawiam

Porada wolontariuszy Pontonu nie zastąpi porady lekarza bądź innego specjalisty. Edukatorzy Pontonu nie mają wykształcenia medycznego, a ich porady mają jedynie charakter informacyjny.

Edytowane przez Ania K dnia 28/07/2009
ermina93
Użytkownik

Dodane dnia 28/07/2009
sluchajcie... na brzuchu od pepka w dol mogę zauważyć minimalna linię... odchodze od zmysłow...co jest grane?? jestem w ciąży? czytalam, że to sie robi podczas ciąży
Ania K
Administrator

Dodane dnia 28/07/2009
ermina93,

zajrzyj tu: http://ponton.org.pl/forum/viewthread.php?forum_id=26&thread_id=1647#post_8855.

i tu: http://www.ponton.org.pl/readarticle.php?article_id=49.

Pozdrawiam

Edytowane przez Ania K dnia 28/07/2009
ermina93
Użytkownik

Dodane dnia 28/07/2009
bardzo się boję...nie wiem co robić...
ermina93
Użytkownik

Dodane dnia 28/07/2009
no bo to takie dziwne... niby mialam miesiaczkę, teraz mniejsze krwawienie, a ta linia;/ zrobić ponownie test? czy co mam robić
Kasia
Użytkownik

Miejscowość:
Data rejestracji: 15.07.09
Dodane dnia 28/07/2009
ermina93.

już dwie osoby napisały Ci, ze nie jestes w ciązy. Jesli prawidłowo wykonałas test , dał on wynik rzetelny.

Jeżeli powtórzenie testu ma Cie uspokoic, wykonaj go.

Może warto się zatsanowic nad zaprzestaniem tak bliskich kontaktów z partnerem, skoro na sama myśl o mozliwej ciązy reagujesz bardzo emocjonalnie. Może warto przemyślec tę decyzję?

Pozdrawiam.

Kasia
Edukatorka grupy Ponton

Edytowane przez Kasia dnia 28/07/2009
ermina93
Użytkownik

Dodane dnia 28/07/2009
być może kropelke za duzo moczu na niego poszlo...
ermina93
Użytkownik

Dodane dnia 28/07/2009
a ta linia? przypadek?
Kasia
Użytkownik

Miejscowość:
Data rejestracji: 15.07.09
Dodane dnia 29/07/2009
ermina93,

przeczytaj wątki na forum, ktore wskazała Ania:

http://ponton.org.pl/forum/viewthread.php?forum_id=26&thread_id=1647#post_8855

http://www.ponton.org.pl/readarticle.php?article_id=49

Tak jak pisałam wcześniej, jeśli ponowne wykonanie testu uspokoi Cię, zrób to, pozbędziesz się wątpliwości.

Pozdrawiam.

Kasia
Edukatorka grupy Ponton

ermina93
Użytkownik

Dodane dnia 29/07/2009
właśnie zrobiłam test - wyszedł negatywny. Jutro rano zrobię jeszcze jeden... czesto mylą się testy przy np. 7 tygodniu ciąży?
Ania K
Administrator

Dodane dnia 29/07/2009
ermina93,

mylą się tak samo często, jak przy wykrywaniu 7mio dniowej ciąży - mniej niż 1 na 100 wykazuje błędy wynik mimo doskonale prawidłowego przeprowadzenia testu (czyli zgodnie ze wszystkimi zaleceniami producenta).

Jest bardzo wątpliwe, by 3 test wykazał inny wynik niż poprzednie.

Pozdrawiam

ermina93
Użytkownik

Dodane dnia 29/07/2009
ale ja wolę być pewna... czy mimo, że 3 wykarze brak ciąży mogę być w niej?
Ania K
Administrator

Dodane dnia 29/07/2009
ermina93,

w opisanej przez ciebie sytuacji nie było ryzyka zajścia w ciążę, miesiączkujesz i dwa testy wykazały, że nie jesteś w ciąży. To oznacza, że trzeci test oraz każdy kolejny pokaże to samo - brak ciąży.

Pozdrawiam

ermina93
Użytkownik

Dodane dnia 29/07/2009
bo dziś rano strasznie źle się czułam nawet wymiotowałam, ale to może przez nerwy... bo ja tak wszystko przeżywam... i przez to, że w nocy spalam tylko z godzinke a o 4 wstalam, do pracy....
zofijka
Użytkownik

Miejscowość:
Data rejestracji: 21.07.09
Dodane dnia 29/07/2009
Nerwy są zbędne. Na 10000% zapewniam Cię, że w ciąży nie jesteś. Sugeruję pogadać z chłopakiem o antykoncepcji. Branie tabletek antykoncepcyjnych daje 99,9% skuteczności. Jeśli nie chcesz ich brać, to proponuję prezerwatywę podczas każdego rodzaju pieszczot, nawet jeśli nie dochodzi między wami do pełnego stosunku. Może wtedy się troszkę uspokoisz, a Twoje życie erotyczne stanie się dla Ciebie przyjemnością a nie powodem do stersów.

Zofijka- edukatorka seksualna grupy Ponton

ermina93
Użytkownik

Dodane dnia 29/07/2009
To nie mój chłopak nawet pozatym teraz będę bardziej uważna, bo nie chcę więcej tego przeżywać co przeżywam

Strona 1 z 5 1 2 3 4 > >>
Copyright © 2006
3397758 Unikalnych wizyt; System CMS Php Fusion